- 6 adet yumurta
- 1 dilim bayatlamış ekmek içi
- 200 gr. köftelik kıyma
- tuz, karabiber
- 1çay bardağı un
- 1 çay bardağı galata unu
- 1 su bardağı sıvıyağ
Yumurtaları (4) katı yumurta olacak şekilde 5 dakika kadar haşlayın. Yumurtalar haşlanırken köfteyi yoğurmak için kıyma/ufalanmış ekmek içi/kıyılmış maydanoz/tuz/karabiber/1 yumurtayı iyice yoğurun. Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyup etrafını unlayın. Her yumurtanın etrafını köfte harcıyla kaplayın kalan yumurtayı çırpın.Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya,sonra galata ununa bulayın.Kızdırılmış yağda kızartın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder