Malzemeler
125g yumuşak tereyağı/ margarin
1 çay brd. pudra şekeri
1 paket vanilya
1,5 su brd. un
3 su brd. süt
1 su brd. tozşeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet orta boy elma
Yapılışı
- Tart hamuru için un, vanilya ve pudra şekerini karıştırın. Tereyağını dilimleyip ekleyin ve bir çatalla yağları ezerek karıştırın. En son ellerinizle hamuru birleştirip bir kaba alın. Üzerini streçleyip buzdolabında 15 dk soğutun.
- Bu sırada krema için küçük bir tencerede süt, tozşeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Limon kabuklarını ekleyip karıştırın. Ocağa alıp kaynayıp koyulaşana dek pişirin.
- Kremayı ocaktan indirip tereyağını ekleyin ve mikserle çırparak yağın eriyip karışmasını sağlayın. Arada bir mikseri çalıştırıp karıştırarak soğutun.
- Elmaları güzelce yıkayıp ikiye kesin. Çekirdekli kısmı çıkarıp, bütün parçaları ince ince dilimleyin.
- Kaynamakta olan suya atıp 2-3 dk pişirin elma dilimlerini ve soğuması için bir tepsiye dağıtın.
- Tart kalıbını margarinle yağlayın. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp, ellerinizle bastırarak kalıplara yerleştirin.
- Hamurların üzerine soğumuş olan kremadan 2'şer yemek kaşığı dökerek paylaştırın.
- Elma dilimlerini birkaç tanesini bir araya getirip elinizde gül şekli vererek kremanın üzerine yerleştirin. Kremanın tüm yüzeyi elma dilimlerinden yapılmış güllerle kaplanana dek devam edin. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında hamur ve elmalar kızarıp pişene dek bekletin.
- Fırından çıkan tartlar soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek veya çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz.Elmaları pişirmeden yuvarlayamazsınız bu sebeple elmaların biraz yumuşayana dek pişmeleri gerekmektedir.
- Krema olarak hazır puding de kullanabilirsiniz.
- Kremayı kalıplara çok fazla doldurursanız ve elmaları kremaya çok batırırsanız fırında pişerken krema kaynayıp elmaların üzerine çıkacaktır.
- Daha fazla elma dilimi kullanarak daha gösterişli güller elde edebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder