Malzemeler : 1 Litre süt
1 Subardağı un
1,5 Subardağı şeker
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Paket vanilya
Peltesi : 3 Adet portakal
3 Yemek kaşığı şeker
2 Silme yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı : Un,şeker,nişasta,vanilyayı koy karıştır.Azar azar sütünü dök,böylece topaklanma olmaz.Mikserlemeyede gerek kalmıyor.Orta ateşte pişir.Koyu olursa içine yarım subardağı su ilave edebilirsiniz.
İstediğiniz borcamı su ile ıslatın(altına muhallebi yapışmasın)muhallebiyi sıcakken döküyoruz.
Pelte hazırlamk içinde nişasta ve şekeri karıştırıp üzerine portakal suyunu dökün.Kısık ateşte pişirin baktınız çok katı oldu su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Ben bu tarifin üstünü çikolatalı sos ilede yapmıştım. Arkadaşlar çok hafif bir tatlı olduğunu ve çok beğendiklerini söylediler.Denemenizi tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun,kolay gelsin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder