11 Temmuz 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ




Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki

 Malzemeleri

500 gr iç barbunya (taze barbunya içi)
4 adet yerli domates (kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
1 adet patates (küçük küp şeklinde doğranmış)
1 adet havuç ( küçük küp şeklinde doğranmış)
1 büyük kuru soğan (küçük doğranmış)
4-5 diş sarımsak (ezilmiş)
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 fiske kimyon
Maydanoz
Limon

YAPILIŞI

Bir tencereye su koyup kaynatalım. Ayıklanmış taze barbunya içlerini suya atalım. Barbunya kara suyunu bırakınca süzelim ve bir kenara alalım. Ben besin kaybı olmasın istiyorum diyenler ön haşlama işlemini atlayabilir.
Diğer bir tencereye zeytinyağını koyup kızdıralım. Soğanları kavuralım. Havucu, patatesi ve sarımsağı ilave ederek 1-2 dakika daha soteleyelim. Domatesleri ilave edelim ve kaynamasını bekleyelim. Sos kaynamaya başlayınca barbunyayı ilave edelim ve bir iki karıştıralım. Malzemenin üstünü bir parmak geçecek şekilde kaynar su ilave edelim.Tuz, karabiber, kimyon ve şekeri ilave edelim. Biz bakliyat yemeklerini pişirirken gaz yapmaması için mutlaka bir miktar kimyon kullanıyoruz.Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık kırk dakika kontrollü olarak pişirelim. Yemek soğuyup dinlendikten sonra kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapalım.Afiyet olsun