2 Temmuz 2014 Çarşamba

PIRASALI SOSİSLİ PATATES ÇORBASI




 MALZEMELER
  • 4 adet pırasanın sadece beyaz kısmı.
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı.
  • 1 adet orta boy kuru soğan.
  • 2 adet orta boy patates.
  • 7 bardak sıcak et ya da tavuk suyu(tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.).
  • 2 çay kaşığı tuz, karabiber.
  • 1 kaşık biber salçası.
  • 1 çay bardağı küçük küçük doğranmış sosis.
  • ince dilimlenmiş taze soğan.
YAPILIŞI
  • Pırasaların sadece beyaz kısımlarını alıp sararan yapraklarını atın. Yıkayıp incecik doğrayın.
  • Soğan ve patatesi soyduktan sonra küp küp doğrayın ve bir kapta bekletin.
  • Zeytinyağını orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Pırasaları kızgın yağa aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
  • Üzerine soğan ve patatesi ilave edip karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurun.
  • Salçayıda ilave edip iyice kavurun.
  • Et ya da tavuk suyunu (hazır bulyon tablet de kullanabilirsiniz.) tencereye aktarıp karıştırın. Tuz ve karabiberi serpiştirip arada sırada karıştırarak çorbayı kaynamaya bırakın.
  • Sebzeler iyice yumuşayınca çorbayı ocaktan alın ve el blenderiyle ezerek püre haline getirin. Sıcak sütü ilave edip çorbayı tekrar ocağa koyun. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Üzerine ayrı bir yerde hafif  kavrulan  sosisleride  ilave edip çorbanın altını kapatın.
  • Servis ederken yeşil soğan yapraklarınıda ilave edin.
  • İsterseniz rendelenmiş eski kaşar, kruton ekmeklede sunabilirsiniz. Afiyet olsun