MALZEMELER
- 4 adet pırasanın sadece beyaz kısmı.
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı.
- 1 adet orta boy kuru soğan.
- 2 adet orta boy patates.
- 7 bardak sıcak et ya da tavuk suyu(tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.).
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber.
- 1 kaşık biber salçası.
- 1 çay bardağı küçük küçük doğranmış sosis.
- ince dilimlenmiş taze soğan.
YAPILIŞI
- Pırasaların sadece beyaz kısımlarını alıp sararan yapraklarını atın. Yıkayıp incecik doğrayın.
- Soğan ve patatesi soyduktan sonra küp küp doğrayın ve bir kapta bekletin.
- Zeytinyağını orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Pırasaları kızgın yağa aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
- Üzerine soğan ve patatesi ilave edip karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurun.
- Salçayıda ilave edip iyice kavurun.
- Et ya da tavuk suyunu (hazır bulyon tablet de kullanabilirsiniz.) tencereye aktarıp karıştırın. Tuz ve karabiberi serpiştirip arada sırada karıştırarak çorbayı kaynamaya bırakın.
- Sebzeler iyice yumuşayınca çorbayı ocaktan alın ve el blenderiyle ezerek püre haline getirin. Sıcak sütü ilave edip çorbayı tekrar ocağa koyun. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
- Üzerine ayrı bir yerde hafif kavrulan sosisleride ilave edip çorbanın altını kapatın.
- Servis ederken yeşil soğan yapraklarınıda ilave edin.
- İsterseniz rendelenmiş eski kaşar, kruton ekmeklede sunabilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder