Limonata Tarifi
9 adet limonun kabuğunun rendesi
9 adet limonun suyu
2,5 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağı kullanılacak)
Nane yaprakları (servis için)
Yeşil elma dilimleri (servis için)
3 litre kaynar su
Limon kabuklarını rendeleyin.
Geniş bir çukur kapta limon kabukları ve toz şekeri iyice ovun.
Üzerine kaynar suyu döküp karıştırın ve iki saat bekletin. Kaynar suyu döktükten sonra limon kabuklarının çok güzel bir sarı renk bıraktıklarını göreceksiniz.
Limonata oda sıcaklığına gelince ( Yaklaşık iki saat sonra ) 9 adet limonun suyunu sıkın ve kaseye ilave edin.
Tekrar karıştırın ve tel süzgece tülbent katlayıp koyun ve sürahiye süzün.
Buz, nane yaprağı dilimleri ilede servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder