2 Temmuz 2014 Çarşamba

PATLICAN KEBABI




MALZEMELER
  • 2 kg. kalın ve düz patlıcan
  • 1 kg. yağsız kıyma
  • Köfte baharatı
  • 5 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Kıymayı, köfte baharatını, karabiberi ve tuzu iyice yoğurun.
  2. Patlıcanları kalın kalın dilimleyin.
  3. Fırın tepsisine resimdeki gibi bir patlıcan bir kıymalı harçtan dizin.
  4. Domates ve  doğrayıp tepsinin ortasına yerleştirin.
  5. Üzerine biraz tereyağ ve tuz ekin.
  6. Önceden 200 C’ ye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk. kadar pişirin.
  7. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder