11 Temmuz 2014 Cuma

ISIRGAN OTLU KATMER






Malzemeler
4 su b. un
yarım p. yaşmaya
yarım çay b. sıvıyağ
1 tatlı k. tuz
su
İç harcı için:
1 demet ısırgan otu
1 soğan
1 kase lor
100 gr dil peyniri
1 yumurta
tuz, karabiber
Üzeri için:
tereyağı
Isırganlı Katmer Yapılışı:
Un,yaşmaya,sıvıyağ,tuz ve ılık su ile kulak memesi
kıvamında hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın.
bu arada iç harcı için ısırgan otlarını doğrayın.içine
doğranmış soğanı,lor peynirini,dil peynirini,yumurtaya
tuz ve karabiberi ekleyin.
yarım saat dinlendikten sonra
hamuru merdane ile açabildiğiniz kadar ince açın. üzerine
biraz sıvıyağ gezdirin. ısırganlı harcı heryerine gelecek
şekilde serpin. hamuru rulo yapıp biraz daha esnetin.
daha sonra kendi etrafında dolayarak 5 tane katmer
hazırlayın. her yumağı merdane ile katmer büyüklüğünde
açıp teflon tavada pişirin. sıcakken üzerine yumuşamış
tereyağı sürüp dilimleyerek servis edin.Afiyet olsun