Dalyan Köfte Tarifi İçin Malzemeler:
- 500 gr az yağlı dana kıyması
- bir avuç ince çekilmiş bayat ekmek
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
İçinin Malzemesi:
- 4 adet haşlanmış yumurta
- 1 adet haşlanıp minik doğranmış havuç
- 2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
(hepsini aynı anda haşlayabilirsiniz)
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
(yağı eritip salçayı ekleyerek 2-3 kez karıştırın. üzerine 1,5 bardak sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın)
Hazırlanışı:
Köftenin malzemelerini bir kabın içinde yoğurarak yarım saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz köfteyi tezgahın üzerinde dikdörtgen şeklinde 1 cm kalınlığında inceltin. İçine haşlanmış yumurtaları, yan taraflarına da havuç ve bezelyeyi koyarak köfteyi kenarlarından toplayıp ortada birleştirerek kapatın. Yağladığınız dikdörtgen borcama ters çevirerek yerleştirin. Patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber gezdirerek karıştırın. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızaran köftenin üzerine hazırladığınız sosu kaşıkla dökerek tekrar fırına koyun ve 5 dk sonra çıkarıp dilimleyerek sıcak servis yapın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder