18 Temmuz 2014 Cuma

DALYAN KÖFTE




Dalyan Köfte Tarifi İçin Malzemeler:
  • 500 gr az yağlı dana kıyması
  • bir avuç ince çekilmiş bayat ekmek
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
İçinin Malzemesi:
  • 4 adet haşlanmış yumurta
  • 1 adet haşlanıp minik doğranmış havuç
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
(hepsini aynı anda haşlayabilirsiniz)
Üzeri İçin:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
(yağı eritip salçayı ekleyerek 2-3 kez karıştırın. üzerine 1,5 bardak sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın)
Hazırlanışı:
Köftenin malzemelerini bir kabın içinde yoğurarak yarım saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz köfteyi tezgahın üzerinde dikdörtgen şeklinde 1 cm kalınlığında inceltin. İçine haşlanmış yumurtaları, yan taraflarına da havuç ve bezelyeyi koyarak köfteyi kenarlarından toplayıp ortada birleştirerek kapatın. Yağladığınız dikdörtgen borcama ters çevirerek yerleştirin. Patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber gezdirerek karıştırın. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızaran köftenin üzerine hazırladığınız sosu kaşıkla dökerek tekrar fırına koyun ve 5 dk sonra çıkarıp dilimleyerek sıcak servis yapın.Afiyet olsun
                                         

                                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder