26 Mart 2014 Çarşamba

LİMONLU TURTA

MALZEMELER

 1 su bardağı un
2 çorba kaşığı tozşeker
75 gr. margarin ya da tereyağı
2 çorba kaşığı su
2 yumurta
1 limon
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr. erimiş tereyağı
1 paket kakaolu krem şanti

HAZIRLANIŞI

Un ve margarini karıştırın.
Tozşeker ve suyu ekleyerek hamur haline getirin.
Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.
Daha sonra bir turta kalıbına yerleştirerek,yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bu arada yumurtaları pudra şekeriyle çırpın ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.
Bu karışıma eritilmiş tereyağını ekledikten sonra pişmiş hamurun üstüne yayarak 15 dakika daha pişirin.Soğumuş turtanın üzerini krem şanti ile süsleyin..AFİYET OLSUN