İRMİK TATLISI
İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg. süt
- 7 çorba kaşığı irmik
- 10 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet damla sakızı
- birkaç yaprak nane
- süs için frenk üzümü
hazırlanışı:
- Sütü derin bir tencereye alın ve içerisine irmik, şeker, vanilya ve parça haline getirilmiş damla sakızı ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişmeye bırakın.
- Muhallebi göz göz olup kıvamını alınca, tereyağı ilave ederek ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız muhallebiyi bir kaç kez karıştırıp , su ile ıslattığınız kaplara paylaştırıp, buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin.
- Buzdolabında dinlendirdiğiniz irmik tatlısını servis tabağına ters çevirip, hazırlayıp soğuttuğunuz böğürtlenleride yanında servis yapın.Üzerine frenk üzümlerinide koyun.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder