17 Mart 2014 Pazartesi

İRMİK TATLISI

  İrmik Tatlısı  Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg. süt
  • 7 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet damla sakızı
  • birkaç yaprak nane
  • süs için frenk üzümü

hazırlanışı:

  1. Sütü derin bir tencereye alın ve  içerisine irmik, şeker, vanilya ve parça haline getirilmiş damla sakızı ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişmeye bırakın.
  2. Muhallebi göz göz olup  kıvamını alınca, tereyağı ilave ederek ocaktan alın.
  3.  Ocaktan aldığınız muhallebiyi bir kaç kez karıştırıp , su ile ıslattığınız  kaplara paylaştırıp, buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin.
  4.  Buzdolabında dinlendirdiğiniz irmik tatlısını  servis tabağına ters çevirip, hazırlayıp soğuttuğunuz  böğürtlenleride yanında servis  yapın.Üzerine frenk üzümlerinide koyun.AFİYET OLSUN