14 Mart 2014 Cuma

BURGU AÇMALAR




Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 3.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tane yaş maya (40 gr)veya 1 paket kuru instant maya
  • Aldığı kadar un
  • 1 yumurta akı (sarısını üzeri için ayırın)
  • Çörekotu
Bu tarifi ölçülere göre birebir yaparsanız çok güzel sonuç alırsınız. Mayanın hamuru yoğurmadan önce güzelce kabarması gerekiyor. Maya kabarmazsa hamur sert olur. İstediğiniz sonucu alamazsınız. Kahvaltıda sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz güzel bir tarif.
Yapılışı:
  •   Bir su bardağı su ile sütü karıştırın.
  • Ocakta ılıklaşana kadar ısıtın.
  • 5 çorba kaşığı toz şekeri ve mayayı su ile süt karışımına ilave edin.
  • 5-10 dakika mayanın köpük köpük kabarması için bekleyin.
  • Sıvı yağı, tuzu ve yumurtanın akını ilave edin.
  • Aldığı kadar unu yavaş yavaş ilave edin.
  • Kulak memesinden daha yumuşak bir kıvam verin.
  • Hamurun yumuşak olması açmanın yumuşak olmasını sağlar.
  • Hamurun mayasının gelmesi için bir kenarda üzerini bir bezle kapatın.
  • 30 dakika bekleyin.
  • Mayası gelmiş hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Elinize sıvıyağ sürün.
  • Hamuru elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açılan hamuru rulo yapın.
  • İki elinizle sağ eliniz geri sol eliniz ileri olacak şekilde çevirin.
  • Hamurun iki ucunu birleştirin.
  • Tepsiye yağlayıp hamurları  dizin.
  • Yumurta sarısını sürün.
  • İsteğe göre üzerine çörekotu serpebilirsiniz.
  • 180 ‘c fırında pişirin.
  • Pastane usulü açma hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder