Malzemeler:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 3.5 çay kaşığı tuz
- 1 tane yaş maya (40 gr)veya 1 paket kuru instant maya
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta akı (sarısını üzeri için ayırın)
- Çörekotu
Yapılışı:
- Bir su bardağı su ile sütü karıştırın.
- Ocakta ılıklaşana kadar ısıtın.
- 5 çorba kaşığı toz şekeri ve mayayı su ile süt karışımına ilave edin.
- 5-10 dakika mayanın köpük köpük kabarması için bekleyin.
- Sıvı yağı, tuzu ve yumurtanın akını ilave edin.
- Aldığı kadar unu yavaş yavaş ilave edin.
- Kulak memesinden daha yumuşak bir kıvam verin.
- Hamurun yumuşak olması açmanın yumuşak olmasını sağlar.
- Hamurun mayasının gelmesi için bir kenarda üzerini bir bezle kapatın.
- 30 dakika bekleyin.
- Mayası gelmiş hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
- Elinize sıvıyağ sürün.
- Hamuru elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Açılan hamuru rulo yapın.
- İki elinizle sağ eliniz geri sol eliniz ileri olacak şekilde çevirin.
- Hamurun iki ucunu birleştirin.
- Tepsiye yağlayıp hamurları dizin.
- Yumurta sarısını sürün.
- İsteğe göre üzerine çörekotu serpebilirsiniz.
- 180 ‘c fırında pişirin.
- Pastane usulü açma hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder