22 Mart 2014 Cumartesi

KIRMIZI KABAKLI BOŞNAK BÖREĞİ

Hayırlı bir hafta sonu diliyorum.Bugün sizlere bir börek tarifim olucak.Hem pazar günü kahvaltınızada  hazırlanmış hazır olur.Malum eşler ve çocuklar hamur işsiz bir kahvaltı istemezler olmazsa olmazlardandır.Kolay gelsin hanımlar.
 

KIRMIZI   KABAK   BÖREĞİ
MALZEMELER
-1 Kg kırmızı bal kabağı
-4-5 kuru soğan
-tuz,kırmızı pul biber,karabiber
-1 kgdan biraz fazla un
-1 çay bardağı sıvı yağ
-ılık su
YAPILIŞI
Hamur leğenimize,unu ilave edip ortasını havuz yapıp  içine tuz,sıvı yağ ve ılık suyu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutuyoruz.6 podalak yapıp tabak büyüklüğünde açıp üzerini sıvı yağla yağlıyoruz.İç malzeme için ,kabakları soyup rendeliyoruz,biraz tuz atıp sıkıyoruz sularının gitmesi lazım, içine soğanları ince ince çintiyoruz gayet ufak olmalı tuz,karabiber,kırmızı biberide katıp karıştırıyoruz, içimiz hazır.Yarım saat beklettiğimiz hamur bezesinin ilkini elimizi yumru yapıp havada hamuru  biraz döndürüyoruz, hamur esnedimi masaya özel börek için ayırdığımız bir beze yayıyoruz, her tarafından çekiştirmeye başlıyoruz. Masanın boyutuna gelene kadar büyütüyoruz üzerine sıvı yağ serpiyoruz,iç malzemeyide yukardaki şekilde görüldüğü  gibi koyuyoruz.Çarşafı  havaya kaldırıyoruz.Yufka yuvarlanıcak uzun bir rulo olucak ,yağlanmış tepsiye sıralıycağız.Bu işlemler hamur bezeleri bitesiye kadar tekrar edilir.Üzerine yağlı su sürülüp önceden ısıtılmış 200 derecede altı üstü birlikte kızarıcak.Fırından çıkınca üzerine elimizi biraz ıslatıp böreğin üzerine serpip sofra bezine sarıp bekletelim, soğuyunca kesip servis yapın.