24 Mart 2014 Pazartesi

SÜPRİZ KEK




İyi  haftalar dostlarım:)Bugünde sizlere yapımı eğlenceli bir kek tarifim var. Her model kalıpla deniyebilirsiniz,bu çift  kalp şekillide olabilir.
MALZEMELER:
Kreması için:
1paket krem şanti
1su bardağı süt
üzeri için kırık çikolata parçaları
KEK HAMURU:
     3 adet yumurta...
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2/3 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağında biraz az)
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un


 Yapılışı: Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha çırpın. Eleyerek; vanilya, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kek hamurunun yarısını bir kaba ayırın, kek hamurunun yarısına kakao ekleyin, diğer yarısı da sade kalsın. Yağlanmış  kalıba hazırladığınız kakaolu hamuru boşaltın. 170 derece ısıtılmış fırında içi pişene kadar pişirin. Pişen kakaolu keki resimdeki gibi elma kalıbıyla kesin. Kestiğiniz elma şekilli kekleri resimdeki gibi uzun kek kalıbına yerleştirin ve üzerine sade kek hamurunu dökün. 170 derece fırında pişirin.Üzerine şantiyi hazırlayıp etrafını kremayla kaplayın üzerine çikolatalarıda serpin.AFİYET OLSUN