14 Mart 2014 Cuma

UN HELVASI



 

Un helvası  

Gerekli malzemeler
-125 gram tere yağ
-2 su bardağı un
-Bir buçuk su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-1 çay bardağı kırık fındık

Un Helvası Tarifi:
Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin
Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun
Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın
Şeker ve su kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin
Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın.
İçine fındık kırığınıda ilave edin.Servis tabağına kaşık yardımı ile veya  kerebiç  kaşığı ile koyup servis edin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder