Çok hafif bir tatlı olan muhallebili kadayıfı çok seveceksiniz.
MALZEMELER:
- 300 gram tel kadayıf
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 1,5 su bardağı ceviz
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 50 gram margarin
MUHALLEBİ MALZEMELERİ:
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 4 çorba kaşığı un(dolu dolu)
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:Kadayıfları önce dondurucuda kurutuyoruz.Sonra çok minik parçalara kırıyoruz.Tencereye koyup şeker ve yağla birlikte şehriye kavurur gibi kavuruyoruz.İyice kavrulunca içine cevizleri ekliyoruz.Kadayıf hazır olunca muhallebiyi pişiriyoruz.Süt ,şeker ve unu bir tencereye alıp pişiriyoruz.Pişince içine kremşanti ve vanilya ekleyip mikserle çırpıyoruz.Borcamın dibine kadayıf yayıyoruz.Üstüne muhallebiyi döküyoruz.Üstüne tekrar kadayıfı muhallebi hiç gözükmeyecek şekilde yayıyoruz.Soğutup dolapta bekletiyoruz.....
NOT:Eğer muhallebiyle uğraşmak istemiyorsanız,hazır damla sakızlı muhallebi,tavuk göğsü,beyaz puding kullanabilirsiniz...AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder