22 Mart 2014 Cumartesi

MİNİK KÖSTEBEK PASTALAR

 

 

 
 


Puf Pasta (Köstebek Pasta):
 
Yapımı oldukça zevkli ve yemeside bir okadar  lezzetli bir pastayla geldim. Eti puf görünümlü.Yapımı zahmetli gibi görünüyor ama yapmanız gereken  sadece bir kek ve bir paket hazır kakaolu krema. Gerisi sizin parmaklarınıza kalmış. Yemeye doyamıycaksınız. Mutlaka deneyin diyorum.

Keki  İçin Gereken Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 – 2 su bardağı un
Kreması İçin Gereken Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağındaz 1 parmak eksik seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
Puf Pastanın (köstebek Pastanın) Yapılışı
  •  Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
  • Un ve ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri sırasıyla ekleyelim.
  • Bu arada çırpmaya devam edelim.
  • Kabartma tozunu ve unu elek yardımıyla ilave edelim.
  •  Fırın tepsisine yağladığımız kekimizi dökelim.
  • 150-160 derece fırında pişirelim.
  • Piştiğinden emin olmak için bir küdran batıralım.
  • Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
  • Bu arada muhallebimizi hazırlayalım.
  • Un, nişasta vanilya ve şekeri bir tencerde karıştıralım.
  • Sütünüde ekleyip karıştırarak ocağa alalım.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket hazır kakaolu kremayı hazırlayıp muhallebiye katalım.
  • Kekimizi büyük bir çay bardağıyla yuvarlak daireler şeklinde keselim.
  • Kalan kek parçalarını da rondodan geçirip ufaltalım.
  • Her kek parçasının üzerine  1 dondurma kaşığıyla krema  koyalım.
  • Daha sonra  kek kırıntılarına bulayıp, elimizle düzeltelim.
  • İsterseniz değişik şekerlemelere yada hindistan cevizinede bulaya bilirsiniz.
  • Çoçuklar daha çok seviyolar.
  • Ama benim tercihim kek kırıntıları.