18 Mart 2014 Salı

BROWNİ


Tadına doyamıyacağınız bir tarifim var hanımlar.
 
MALZEMELER
KEKİ
 4 adet yumurta
2 su bardağı un
150 gr iri çekilmiş ceviz
2 paket 80 gr’lık bitter çikolata
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1er çay kaşığı kabartma tozu ve tuz
KREMASI
 2 paket vanilyalı puding
6 su bardağı süt 1paket krema
ÜZERİ
 2 paket 80 gr’lık bitter çikolata (kek için olandan ayrıca gerekiyor.Yada çikolata sos alıp hazırlayabilirsiniz.)
2 çorba kaşığı tereyağ
1,5 çorba kaşığı krema
Ayrıca süslemek için krem şanti
Kiraz şekerlemesi
HAZIRLANIŞI
2 paket çikolatayı tereyağı ile birlikte bir kabın içerisine alın ve benmari usulü ile eritin.Eriyince nescafe ‘yi bir çorba kaşığı su ile sulandırıp çikolataya ilave edin.Biraz ılımaya başlayınca toz şeker ve vanilyayı ekleyin.Ardından yumurtaları tek tek ilave edin.Bu esnada karıştırın.Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.Tuzunu ve cevizini de ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra 30×30 ebatlarında yağlı  tepsiye dökün.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pişirdiğinizde çatalınızı batırın.Eğer kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.
Soğumaya bıraktığınız kekin üzeri için vanilyalı puding hazırlayın ve soğuyunca kremayla birlikte çırpın  kekin  üzerine dökün.
En son diğer bitter çikolataları yine aynı usül eritip, içine cevizi ilave edip kekin üzerine dökün.Dolapta soğutup, krem şantiyle süsleyip, üzerine kiraz şekerlemesiyle birlikte servis yapın.AFİYET OLSUN