MALZEMELER:
-250 gr. tuzsuz lor
-2 yumurta
-yarım su bardağı un
-yarım su bardağı pirinç unyarım paket kabartma tozu
-limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ İÇİN:
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alıp 5 dakika kaynatalım.İçerisine limon suyu ekleyip ılıması için bir kenara alalım.Loru süzgeçten geçirelim.İçerisine diğer malzemeleri ilave edip hamuru sıkma kabımıza alıp şekil vererek yağlanmış tepsiye sıkalım ve altı üstü kızarana kadar fırında pişirilir.Fırından çıkardığımız sıcak tatlımızın üzerine ılık şerbet dökülüp tatlı şerbetini çekince servis yapılır.AFİYET OLSUN
Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alıp 5 dakika kaynatalım.İçerisine limon suyu ekleyip ılıması için bir kenara alalım.Loru süzgeçten geçirelim.İçerisine diğer malzemeleri ilave edip hamuru sıkma kabımıza alıp şekil vererek yağlanmış tepsiye sıkalım ve altı üstü kızarana kadar fırında pişirilir.Fırından çıkardığımız sıcak tatlımızın üzerine ılık şerbet dökülüp tatlı şerbetini çekince servis yapılır.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder