MALZEME LİSTESİ
- 1 adet kabak
- 12 adet iri mantar
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet kereviz
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 dilim beyaz peynir veya kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeterince karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yeterince tuz
MANTAR DOLMASI YAPILIŞI
Mantarların sap kısımlarını kesip içlerini oyun.Sebzeleri soyup küçük küçük doğrayın.Tavada yağı kızdırın, içine ince kıyılmış soğan ve sarımsak ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince sebzeleri ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.Mantarları yağladığınız fırın tepsisine dizin, içlerini hazırladığınız harç ile doldurun.Harcın içine küp küp kestiğiniz peynirleride karıştırın önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder