12 Mart 2014 Çarşamba

LİMONLU TART

Limonlu Tart

MALZEMELER: • Tart Hamuru için, • 1 su bardağı un • 100 gram tereyağı • Çeyrek su bardağı pudra şekeri • 2 adet limon kabuğu rendesi • Üstü için, • 4 yemek kaşığı tepeleme un • 3 tane yumurta • 1,5 su bardağı pudra şekeri • 1 çay kaşığı kabartma tozu • Çeyrek su bardağı limon suyu HAZIRLANIŞI:
Tart tabanını hazırlamak için oda sıcaklığındaki margarini, unu, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini geniş bir kaba alın. Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurup 20 cm genişliğindeki yağlanmış tart tepsisine
 yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika pişirin. Kremasını hazırlamak için yumurtaları çırpıp diğer malzemeleri ekleyin. Tüm malzemeler özleşene kadar iyice karıştırın. Pişen tart hamurunu fırından çıkarıp hazırladığınız kremayı üzerine yayın. Tepsiyi tekrar fırına koyup yaklaşık 15 dakika kadar fırında tutun. Fırından aldığınız tatlı soğuduktan sonra üzerini krem şantiylede süsleyebilirsiniz.Ben limon şekerlemesi vardı onu tercih ettim.O mis limon  kokusuyla herkezi hayran bırakacak harika bir lezzet.