26 Mart 2014 Çarşamba

LİMONLU CHEESECAKE

 

 Malzemeler

1 paket yulaflı yada burçak bisküvi
50 gram tereyağı

Kreması için:

1 paket labne peyniri
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tane limon( kabuğu )
1 çay kaşığı kadar vanilya
1 su bardağı toz şeker
limon sosu için :
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu( rendelenmiş şekilde)
50 gram tereyağı yada margarin isteğe bağlı
1 çay bardağı şeker
Limonlu Cheesecake Tarifi
Bisküvileri kırarak yada rondodan geçirerek un haline getirin.Tereyağını eritip un haline getirdiğiniz bisküvilerin içine dökün. Düz yuvarlak kek kalıbını( tepsinin) içine düzgün bi şekilde dökün.Hazırladığınız bu tabanı dolapta yarım saaat kadar dinlendirmeye bırakın.
Krema içn labne peynirinizi ve yoğurdunuzu iyice çırpın.Şekeri ilave edip düzgün bir kıvama gelene kadar çırpıp yumurtaları ekleyin. Sonra unu limon kabuklarını ve vanilyanızı ekleyip tekrar çırpın.kremanız artık hazır.
Daha önce hazırlayıp dolaba koyduğunuz tabanınızı çıkartın ve kremanızı düzgün bir şekilde bisküvili tabana sürün.
180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.Piştikten sonra dolapta soğumaya bırakın. Sıra geldi sosa sos malzemelerini bir kaba koyup benmari usulü pişirin.fakat yumurtayı iyice çırpmadan koymayın.yaptığınız sosu soğumaya bırakın. Sosunuzu dilerseniz soğuduktan sonra dilerseniz servis esnasında dökebilirsiniz.Üzerine şablonla yapabileceğiniz istediğiniz desenle kakaoyu serpebilirsiniz.