26 Nisan 2014 Cumartesi

BİBERİYELİ EKMEK

Hamur yoğurmak, çoğalışını seyredip onu şekillendirmek ve sonrasında fırından mutfağa yaydığı o nefis kokuları içime çekmek benim için en büyük keyiflerden biridir. Makine ile ekmek yapmak her ne kadar kolaylık olsa da hamuru yoğuranın kattığı sevgi, o anki ruh hali ekmeğin tadına yansıyor ve bunu hissetmek bence en güzeli..
Sahurda, iftarda, kahvaltıda, davet sofralarınızda sunabileceğiniz pek lezzetli bir ekmek tarifidir bugün paylaşacağım…
MALZEMELER
2,5 su bardağı  un
1 paket instant maya
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ılık süt
80 gr tereyağı, eritilmiş
1 dal taze biberiye
1 yumurta sarısı
Deniz tuzu
YAPILIŞI
-2 su bardağı un, şeker, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Su, süt ve tereyağını,biberiye yapraklarını  ekleyip karıştırın. Kalan unu ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse azar azar un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıda dizin, 30 dakika dinlendirip hamurların üzerine yumurta sarısını sürün. biberiye yaprakları saplayın. Deniz tuzu serpiştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartın ve 15-20 dakika beklettikten sonra servis yapın.Afiyet olsun