23 Nisan 2014 Çarşamba

GÜL KURABİYE


MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1/2 paket tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Bir fiske tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • Alabildiği kadar un
  •  YAPILIŞI
     
    İlk olarak karıştırma kabımıza yarım paket tereyağını,1 çay bardağı sıvı yağı,1 yemek kaşığı yoğurdu, 1 tane yumurtayı kırıp birbirine yediriyoruz. 2 dakika karıştırdıktan sonra ise pudra şekerini ilave ediyoruz. Unumuzu yavaş yavaş eklerken bir yandan da vanilya ve kabartma tozumuzu ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu iki eşit parçaya bölüyoruz. Bölmüş olduğumuz parçalardan birini 1,5 yemek kaşığı kakao ile tekrar yoğuruyoruz ve kakaolu bir hamur elde ediyoruz. Bir oklava yardımı ile hamurlarımızı ayrı bir şekilde açıyoruz. Daha sonra açtığımız hamurları bir bardak yardımıyla daire şekline getiriyoruz. 2 adet kakaolu 2 adet beyaz hamurumuzu gül şekline getiriyoruz. Hazırladığımız bu kurabiyeleri 180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun