24 Nisan 2014 Perşembe

PORTAKALLI KALP KURABİYE

 


Malzemeler:
200 gr. tuzsuz tereyağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı krem şanti tozu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
2 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı elenmiş çay
Hazırlanışı:
Tereyağını , pudra şekeri , yumurta ,süt ve krem şanti tozunu iyice karıştırırız , iyi bir karışım elde ettikten sonra mısır unu , unumuzu ve kabartma tozunu ekleriz ,yoğururuz.Yoğurma işlemi bittikten sonra sırası ile portakal kabuğu, limon kabuğu rendesini ve 2 kaşık kuru çayımızı ekleriz , hamurumuzu merdane ile açtıktan sonra kalp  kalıpla kesip 160 derece fırın ısısında 20 dk beyaz kalacak şekilde pişiririz.Afiyet olsun
afiyet olsun.