30 Nisan 2014 Çarşamba

ÇİÇEK TART KALIPTA




Çiçek Tart İçin Malzemeler125 gr. hamur işi margarin
1 su bardağı silme pudra şekeri
1 yumurta
2 su bardağı un (250 gr)
2 çorba kaşığı su

Ayrıca üzerine serpmek için pudra şekeri

LİMONLU  KREMA(lemon  curd)
3yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 bardak taze limon suyu
1/4 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 çorba kaşığı limon rendesi
Yapılışı:
Yumurtaları çırpın,şekeri ilave edin ve çırpın.İçine limon suyu,erimiş margarin ve limon rendesini ekleyerek karıştırın.İçinde su kaynayan bir tencereye (benmari usulü şeklinde)kabınızı yerleştirin ve kaynayan suyun içinde 15 dakika kadar kalınlaşıncaya pişirin.

ÇİÇEK  TARTIN YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki hamurişi margarini küçük parçalarda doğrayalım.
Yoğurma kabımıza unumuzu ve pudra şekerini eleyerek ortasını havuz gibi açalım.
Parçaladığımız margarinleri havuzun içersine bırakalım. Yoğuralım ve ekmek kırıntısı şeklinde hamur elde edelim.
Yumurta ve suyuda ilave edelim tart hamurumuzu yoğuralım. Üzerini örtüp dinlendirelim.Tart hamurumuzu bölelim ve açabileceğimiz şekilde merdane ile açıp çiçek kalıpları ile keselim.
Oturtacağımız Muffin kalıplarının içersini margarinle yağlayarak unlayalım.
kestiğimiz çiçekleri içersine oturtalım. Kalıp Çiçekden küçük olmalı ki çiçekler kase gibi değil az açılmış çiçek gibi olsunlar. Çiçeklerin ortasına bir iki çatal batırarak delelim. Kabarmasını istemiyoruz. Kabardığı zaman benimki gibi Çiçek şekli bozuluyor. 170 derece fırına verelim. Beyaz olarak pişirelim. Çıkarttığımızda hemen sıcağı ile kalıplardan çıkartıp servis tabağımıza alalım. Çiçeklerimize bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpeleyelim. Limon
sosumuzda  çiçeklerimizin ortalarına birer tatlı kaşığı dökelim.Çiçek Tartlar hazır Afiyet olsun.