30 Nisan 2014 Çarşamba

ÇİKOLATALI EKLER


 MALZEMELER
 HAMURU İÇİN
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • İÇ KREMASI  İÇİN
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • ÇİKOLATALI  SOSU  İÇİN
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket vanilya
  • YAPILIŞI
  • Hamurunu hazırlamak için tencereye su ve tereyağını alın.
  • Tereyağı suyun içinde eridikten sonra unu ekleyin.
  • Unun topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Ocağın altını kısıp 4 dakika boyunca karıştırmaya devam edin.
  • Hamur toparlanınca tencereyi ocaktan indirin.
  • Hamuru derin bir kâseye alıp soğuyana kadar sürekli karıştırın.
  • Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ilave edip mikserle çırpın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Hamuru krema sıkma torbasına doldurup orta genişlikte uzun hamurlar elde edecek şekilde sıkın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Pişen hamurları fırından çıkarmadan soğuyana kadar bekletin.
  • İç kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
  • Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan indirmeden hemen önce vanilyayı ilave edin.
  • Kremanın soğuması için kenarda bekletin.
  • Çikolata sosunu hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
  • Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan indirmeden hemen önce vanilyayı ilave edin.
  • Çikolata sosunun soğuması için kenarda bekletin.
  • Ekler hamurlarını yatay biçimde ortadan ikiye bölün.
  • İçlerini kremayla doldurup servis tabağına dizin.
  • Üzerlerine çikolata sosu gezdirin
  •