Süper Lezzet ve Pratik Pankek Tarifi
30 Ocak 2014
- Malzemeler :
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Hazırlanışı :
MALZEMELER
-8 Haşlanmış yumurta
-16 Çörekotu
-1Havuç
-Süs için yeşillik
YAPILIŞI
Haşlanmış yumurtaları resimde görüldüğü gibi hazırlayın havuçtan ibik şekli verin,gözlerini çörek otundan yapın neşeli bir tabak olmadımı?
Malzemeler
Hamuru için:
- 1 kilo un
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Yumurta
- Aldığı kadar su
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tereyağı
- Yoğurt
- Hamurumuzu yoğurup 3 eşit parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz parçaları yuvarlak bezeler haline getirip çok ince olmayacak şekilde her bezeyi ayrı ayrı açıyoruz.
- Açtığımız hamuru önce yatay yatay şeritler halinde kesip şeritler haline getiriyoruz daha sonrada dikey olarak kesip yaklaşık 3 cm 3 cm olmak üzere kare haline getiriyoruz.
- Diğer tarafta kıymamızın içine soğanları çok küçük bir şekilde doğruyoruz. Pulbiberi, tuzu, karabiberi ve reyhanı ekleyip malzemeler birbirine iyice karışıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Kare kare kesilen hamurların içine harcımızdan azar azar pay ediyoruz ve harç koyduğumuz kareleri bohça şeklinde büküyoruz. Önce sağ iki köşeyi büküp sonra sol iki köşeyi büküyoruz ve daha sonra ikisini birleştiriyoruz.
- Daha sonra büyük bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz ve içine 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz. Hazırladığımız mantılarımızı kaynayan suyun içine döküp yaklaşık 7-8 dakika kaynatıyoruz ve süzgeçte süzüp büyük borcama alıyoruz
- Tavada tereyağımızı ertip mantılarımızın üzerine gezdiriyoruz ve yoğurtla servis ediyoruz.Afiyet olsun
Yulaflı Kepek Ekmeği
Malzemeleri
1 bardak süt
1 paket yaş maya
Kâfi miktarda tuz
Kâfi miktarda un
1,5 su bardağı kepek tercihen yulaf kepeği
YULAF EKMEĞİ YAPILIŞI
1 bardak süt
1 paket yaş maya
Kâfi miktarda tuz
Kâfi miktarda un
1,5 su bardağı kepek tercihen yulaf kepeği
YULAF EKMEĞİ YAPILIŞI
Yaş mayayı ılık süte katın ve eritin. Unu içine yulaf kepeğini ve kafi miktarda tuzu katın. Sütün içinde erittiğiniz mayanın içine yeterince su ya da fazladan süt ekleyin. Yulaf kepeği ve un karışımına su katılmış sütte erittiğiniz mayayı ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekiyorsa kâfi miktarda un veya tuz ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Pişirme tepsisini yağlayıp içine hamuru koyun. Hamurun üstüne yulaf kepeği birazda un serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hamur pişip ekmeğiniz kabarıncaya kadar pişirin.Püf noktası;) fırının içine buz konulmuş bir kase koyun.Buhar yapıp içi daha güzel çeker pamuk gibi olur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder