9 Nisan 2014 Çarşamba

İZMİR PİŞİSİ

İzmir'imizin en  meşhur, lokması ve pişisidir.Bende çok sever ve sık sık yaparım.Bugün pişimizin tarifini vereyim başka zamanda lokmasını veririm.
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı kadar un

  • Hazırlanışı
    • Hamur malzemeleriyle ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur hazırlayın. Mayalanana kadar bekleyin.
    • Hamur mayalandıktan sonra, iki veya 3 parçaya bölüp, her parçayı merdaneyle yarım cm. kalınlığında açın.
    • Su bardağı yada yuvarlak kurabiye kalıbıyla kesin.Ben değişiklik olsun saç örgüsüde yaptım.Önceden kızdırılmış yağda kızartılır. Havlu kağıt serili bir tabağa alınıp fazla yağını çekmesi sağlanır.Üzerine arzu ederseniz pudra şekeri atabilirsiniz şekerli sevmeyenler sade yanında peynirle servis edebilirsiniz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder