İçli Köfte
Her zaman aklıma düşer
O pişerken sabrım taşar Yiyeceğim üçer beşer Yerim seni içli köfte. İftar vakti yakın gelir Buram, buram kokun gelir Bir, bir yetmez yekün gelir Yerim seni içli köfte. İçli köfte çok özledim Hanım yap ta yerim dedim İki aydır yol gözledim Yerim seni içli köfte. Ayran yoksa ben yiyemem Çok yiyince hazmedemem Sağa, sola hiç dönemem Yerim yine içli köfte. Bambaşkadır tadı sos’un Diğerleri sizin olsun Dostlara afiyet olsun Yerim seni içli köfte. |
20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
Yarım çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı toz biber,
Yarım çay bardağı pul biber,
150 gr. az yağlı kıyma,
100 gr. soğan.
Hamurumuz’un içerisinde bulunan malzemelerimiz ;
50 gr. simit (köftelik bulgur),
25 gr. çiğ köftelik et,
Yarım çay kaşığı karabiber,
20 gr. haşlanmış patates,
Yarım çiğ yumurta,
1 çay kaşığı tuz, 1 soğan.
Hazırlanış Kısımı ;
Etin Hazırlanışı : Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.
Hamurun Hazırlanışı : Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.
Köftenin Hazırlanışı : Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı ” ceviz büyüklüğünde ” koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır.Yanındada mis gibi köpüklü ayranda nasıl gider. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder