2 Nisan 2014 Çarşamba

İSLİM KEBABI

İslim Kebabı (yaklaşık 8 tane için)
Akşam yemeğinde ailenize veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir tarif. Yiyenin ağzında enfes bir tat bırakacağına garanti veririm. Mutlaka deneyin.
MALZEMELER
 4 tane uzun ve düzgün patlıcan
250-300 gram iri dilimlenmiş et
2 tane domates
2 tane sivri biber
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzeri için:
Domates ve sivri biber

YAPILIŞI
 Bir tavada iri dilimlenmiş etleri suyunu bırakıp geri çekene kadar kavuralım. Üstünü yaklaşık 2 parmak geçecek şekilde sıcak su koyup hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Tavaya bir kaşık tereyağı ile 1 kaşık sıvı yağı ilave ederek kavurmaya devam edelim. İçine ince doğradığımız soğanı da ekleyelim.
Soğanlar hafif kızarınca doğradığımız sivri biberi, tuzu ve baharatları ilave edelim.
Kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız domatesler ide ilave edip biraz daha pişirelim.
Diğer yandan alacalı soyduğumuz patlıcanları uzunlamasına yaklaşık yarım santimden daha kalın şekilde dilimleyin.
Kestiğiniz patlıcanları isterseniz kızartın isterseniz 180 derece ısınmış fırında pişirin.
Kızaran patlıcanları + (artı) şeklinde düz bir zemine koyun. Tam ortasına kavurduğunuz kebabı koyalım önce altta olan patlıcanı daha sonra da üstteki patlıcanı uçlarını birleştirerek kapatalım. Üstüne 1 dilim domates onun üstüne de 1 dilim sivri biber koyup kürdan batırın. Diğer bütün malzemelerle de aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisine dizin.
Bir kasede 1 tatlı kaşığı salçayı sıcak su ile sulandırın. Tepsinin üzerinden gezdirerek dökün. 180 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirip şeklini bozmada sıcak servis edin.
Afiyet olsun.