Malzemeler
10 adet orta boy patates
2 adet büyük havuç rendelenmiş
1 kâse kıyılmış kırmızı lahana veya pancar turşusu
6 adet taze soğan
Dereotu ve maydanoz kıyılmış
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı süt
Bir limonun suyu
Pul biber, kimyon, tuz, karabiber
ÜZERİNİN SÜSÜ İÇİN
Küçük boy soğan
Siyah zeytin
Limon
Dere otu
2 tane nar
Hazırlanışı
- Patatesleri haşlayın, sıcakken rendeleyin ya da ezin, püre haline getirin. İçine tereyağı ekleyin ve karıştırın. Ardından sütü ilave edip karıştırın yine, süt eklemeseniz de olur. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip tekrar harmanlayın.
- Rendelenmiş havuçları bir kaşık yağda 3-4 dakika kavurun, birinci tabağa alın
- Rendelenmiş kırmızı lahanaları da 3-4 dakika kavurun ya da çiğ olarak kullanın ve ikinci tabağa alın.
- Taze soğan küçük küçük doğrayın, kıyılmış dereotu ve maydanozla üçüncü tabağa alın.
- Patatesleri dörde bölün ve her tabağa eşit miktarda dağıtın.
- Dördüncü tabağa sadece pul biber ve kimyon ekleyin.
- Hangi şekilli kalıbı kullanacaksanız, streç film ile kaplayın ki tabağı ters çevirdiğinizde kolayca çıksın.
- Nasıl renk sıralamasını istiyorsanız üstte olacak renge önce başlayarak bastıra bastıra 4 tabağı servis tabağına döşeyin. Kenarları iyice bastırın, çünkü ters çevirdiğinizde çizgiler net olsun.
- Üzerini isterseniz turşularla isterseniz sarımsaklı yoğurt ile süsleyebilirsiniz.Üstünün süslemesi sizin becerinize kalmış ben böyle tercih ettim.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder