1,5 su bardağı meksika fasulyesi (Tukaş Kullandım)
2 adet taze soğan
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet büyük sarımsak
Taze sıkılmış limon suyu
7-8 dal maydanoz
2 dal dereotu
1 kutu mini mısır konservesi
Tuz
YAPILIŞI
Derin bir kaseye zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak konularak karıştırılır. İçine iyice yıkanmış fasulyeler ilave edilerek harmanlanır. Maydanoz,dereotu ve taze soğan da yıkanıp ince ince kıyılarak fasulyeye ilave edilir.
HAMUR MALZEMESİ- 125 gr tereyağı
- 3 -3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Malzemelerin hepsi bir karıştırılır un eklenerek tüm malzeme harmanlanır. Hamuru yarım milim açın, 4 parmak büyüklüğünde, kare şeklinde kesin, 12 li kek kalıbını yağlayın, hamuru dikkatlice yerleştirin, 180 derece fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirin.Hamur kaselerini yavaşça çıkarıp hazırladığınız salatayı içine paylaştırın.Arzuya kalmış üzerine nar ekşiside atabilirsiniz.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder