18 Nisan 2014 Cuma

SOĞAN KEBABABI

Antep mutfağının sevilen bir kebabıdır.
Özelliklede soğan seviyorsanız mutlaka yapmalısınız bu yemeği. Yanında sadece lavaş ekmeği ve ayran yeterde artar.
SOĞAN KEBABIN MALZEMELERİ 
500 gr kıyma
1,5 kg kebaplık soğan (normal soğanlardan daha küçük oluyor)
tuz,karabiber
nar ekşisi,sıvıyağ,su
YAPILIŞI
Kıymaya tuz ve karabiber ilave edip yoğuruyoruz. ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. soğanları iki başından kesiyoruz en üstteki tek kat kabuğunu soyuyoruz ve ayrılmayacak şekilde ortadan ikiye kesiyoruz. kestiğimiz soğanların arasına köftelerimizi yerleştirip tepsiye diziyoruz.üzerine sıvıyağ nar ekşisi ve biraz su gezdiriyoruz. tepsinin üzerini hava almayacak şekilde folyo ile kaplıyoruz.(terleme yöntemiyle soğanlar pişiyor) 170 derecelik fırında 25 dk bu şekilde pişirdikten sonra folyoyu çıkartıyoruz. soğanlar kızarana kadar tekrar pişiriyoruz.
Soğan Kebabı
SERVİS ÖNERİSİ : kimyon ve nar ekşisi ilave edip deneyin muhteşem oluyor. afiyet olsun.