MALZEMELER
Vanilyalı panna cotta: | |
500 ml | süt |
500 ml | krema |
1 su bardağı | pudra şekeri |
2 paket | vanilya |
6 yemek kaşığı | su |
4+ 1/2 tatlı kaşığı | jelatin |
Nar jölesi: | |
1+ ½ tatlı kaşığı | jelatin |
¼ su bardağı | kaynar su |
250 ml | nar suyu |
1 tatlı kaşığı | pudra şekeri |
- Bir sos tenceresinin içinde süt, krema, şeker ve vanilyayı karıştırarak ısıtın. Kaynadıktan sonra ateşten alın ve bir kenarda 20 dakika kadar soğumaya bırakın.
- Küçük bir kasenin içine soğuk suya jelatini atın , 5-10 dakika bekletin.
- Jelatini panna cotta karışımına ekleyin ve jelatin tamamen çözülene kadar karıştırın.
- Panna cottayı servis edeceğiniz kaplara üstlerinde nar jölesi için yer bırakacak şekilde doldurun .
- Buz dolabında en az 3 saat soğutun.
Nar jölesi:
- Küçük bir kasede jelatin ve sıcak suyu jelatin çözülene kadar karıştırın.
- Ayrı bir kapta nar suyu ve şekeri karıştırın.
- Nar suyunu jelatine ekleyin ve homojen olana kadar karıştırın.
- Panna cottayı buz dolabından çıkarın. Panna cottanın tam olarak katılaşmış olduğundan emin olun.
- Her bir panna cotta kabının üzerine bir kat nar jölesi dökün.
- Nar jölesi döktüğünüz panna cottayı katılaşması için tekrar buzdolabına koyun. Buzdolabında yaklaşık 3 saat bekletin.
- Servis etmeden önce üzerlerini nar taneleriyle süsleyin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder