25 Nisan 2014 Cuma

VANİLYALI PANNA COTTA

MALZEMELER

Vanilyalı panna cotta:
500 ml süt
500 ml krema
1 su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya
6 yemek kaşığı su
4+ 1/2 tatlı kaşığı jelatin
Nar jölesi:
1+ ½ tatlı kaşığı jelatin
¼ su bardağı kaynar su
250 ml nar suyu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Vanilyalı panna cotta:
  1. Bir sos tenceresinin içinde süt, krema, şeker ve vanilyayı karıştırarak ısıtın. Kaynadıktan sonra ateşten alın ve bir kenarda 20 dakika kadar soğumaya bırakın.
  2. Küçük bir kasenin içine soğuk suya jelatini atın , 5-10 dakika bekletin.
  3. Jelatini panna cotta karışımına ekleyin ve jelatin tamamen çözülene kadar karıştırın.
  4. Panna cottayı servis edeceğiniz kaplara üstlerinde nar jölesi için yer bırakacak şekilde doldurun .
  5. Buz dolabında en az 3 saat soğutun.

Nar jölesi:
  1. Küçük bir kasede jelatin ve sıcak suyu jelatin çözülene kadar karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta nar suyu ve şekeri karıştırın.
  3. Nar suyunu jelatine ekleyin ve homojen olana kadar karıştırın.
Panna cottayı nar jölesi ile birleştirme:

  1. Panna cottayı buz dolabından çıkarın. Panna cottanın tam olarak katılaşmış olduğundan emin olun.
  2. Her bir panna cotta kabının üzerine bir kat nar jölesi dökün.
  3. Nar jölesi döktüğünüz panna cottayı katılaşması için tekrar buzdolabına koyun. Buzdolabında yaklaşık 3 saat bekletin.
  4. Servis etmeden önce üzerlerini nar taneleriyle süsleyin.Afiyet  olsun