MALZEMELER
- 1 küçük boy mor lahana
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı mayonez
- 1 diş sarımsak yada 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 havuç ( süslemek için )
- yarım limon suyu
- 1 adet zeytin
- 1 kırmızı soğan ( süslemek içn )
- tuz
- zeytinyağı
- Hazırlanışı da oldukça basit sadece çok az vakit alıyor.. Mor lahanayı minik minik doğrayın ve tuzlu suda iyice elinizle ovalayın.
- Balık şeklinde tabağa gerek yok oval bir kase olması kafi.. Bir kenarına mor lahanayı yerleştirin.
- Bir kasede yoğurt, mayonez, tuz ve ezilmiş sarımsağı çırpın ve resimdeki gibi yerleştirin ve balığın yüzünü yapmış olun.
- Resimdeki gibi yuvarlak olan salatalıklar lahana ve yoğurdu ayırmak için sıralayın.
- Yassı havuçları kuyruk ve kanat için şekil verin ve onları da yerleştirin.
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp bunları tek tek ayırıp, balığın pullarını yapın.
- En son gözüne zeytini yerleştirin, limon ve zeytinyağını çırpıp lahanı üzerine dökün..
- İşteeeee balık salata hazır, Bir tutam sevgi ile hazırladığınız salatanızı , misafirlerinizi şaşırtmak için servis edebilirsiniz. AFİYETLER OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder