7 Haziran 2014 Cumartesi

ÇİLEKLİ PASTA

Çok hafif ve lezzetli bir pasta, denemenizi tavsiye ediyorum.
  • Malzemeler:pandispanyasi icin;
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 40 gr nişasta
  • 80 gr un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Arası için:
  • 1 paket vanilyalı dolgu kreması
  • 250 ml taze krema
  • Üzeri icin:
  • yarim kg çilek
  • badem file
  • Yapılışı:
  • Yumurtalari aklarini sarilarindan dikkatlice ayirin. Yumurta aklarini iyice sertlesene kadar mikserle çırpın. Sarilarini 3 yemek kasigi sicak su ve vanilya ile cirpmaya baslayin, daha sonra sekeri de katip rengi iyice acilana kadar bes dakika cirpin. Un, nisasta ve kabartma tozunu yumurta sarilarina katip karistirin, bu karisimin icine yumurta aklarini da tahta kasikla yavas yavas, yumurta aklari sönmeden karistirin. Kelepce bir kek kalibinin dibini yaglayin ya da kalibin tabani büyüklügünde kesilmis yağli kağit serip, kenarlarini unlayin, kek hamurunu boşaltin. Firininizi 180-190 derecede isitin ve 25 dakika kadar pisirin.Keki firindan alip sogutun. Soguyan keki ortadan enlemesine ikiye kesin. Pasta dolgu kremasini pakete göre hazirlayin, kremayi da sertlesene kadar cirpin. Bunlari birbirine karistirin. Ikiye kestiginiz pandispanyanizin her iki katini da sekerli suyla hafif islatin. Kremanin 2/3 ünü kekin alt katina sürün, diger kati da üzerine kapatin. Kalan kremayi da kekin üzerine ve yanlarina sürün. Cilekleri yikayip ikiye bölerek kekin üzerine dizin. File bademleri teflon tavada cok hafif kavurun. Bunlari da pastanin yan tarflarina yapistirin, daha sonra buzdolabinda en az 4-5 saat bekletip servis yapin.
  • Not: Bu verdigim pandispanya malzemeleri 22-24 cm capindaki kelepceli kaliplar icin yeterli oluyor!!
  • AFIYET OLSUN!