13 Haziran 2014 Cuma

LOR KURABİYESİ


Malzemeler:
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 14 çorba kaşığı dolusu un
2 paket kabartma tozu
300 gr tatlı taze lor peyniri (kahvaltılık tuzsuz lor)
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker

Lor Kurabiyesi Tarifi 
Yumurta ve yumurta sarısını çırpıp toz şekeri ekleyin. Köpürterek 2 dakika çırpın. Yağ, peynir ve limon kabuğu rendesini ekleyip peyniri yedirinceye kadar elinizle karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Biraz yumuşak bir hamur olacak. Elinize yapışırsa arada bir ıslatın veya unlayın. Hamuru buzdolabına koyup 20 dakika kadar bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp her parçanın bir yüzünü önce çırpılmış yumurta beyazına sonra toz şekere batırıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin.
180 derece fırına verip 15-17 dakika kadar pişirin. Hafiften pembeleşmeye başladığında fırından alıp soğumaya bırakın. Kurabiyeler soğuyunca tepsiden alıp servis yapın.