28 Haziran 2014 Cumartesi
HİNDİSTAN CEVİZLİ MAKARON
MALZEMELER
3 yumurta akı
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
yarım paket vanilya
1 çay bardağı kuş üzümü
YAPILIŞI
Yumurta akının içerisine hindistan cevizini,toz şekeri ve vanilyayı koyup biraz karıştıralım.Bir tencereye koyup ağır ateşte iyice çevire çevire pişirelim 7 dakika kadar.Karışımımızı kenara alıp biraz bekletelim.Soğuttuğumuz harcın içine kuş üzümlerinide ilave edin.Tepsiye yağlı kağıt koyup gelişi güzel şekil veripte yapabilirsiniz kalıbınız varsa kalıba koyup şekilli olarak tepsiye dizip 180 derecede 15 dakika pişirin.Çok hafif bir o kadar lezzetli olduğunu deneyince görüceksiniz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder