18 Haziran 2014 Çarşamba

YILDIZ KURABİYE İCİNG KREMALI

MALZEMELER
HAMURU İÇİN
80 gm pudra şekeri
50 gm tozşeker
2 yumurta akı
200 gm badem (toz halinde çekilmiş)
160 gm un
1 çaykaşık tarçın
1/2 kaşık limon kabuğu rendesi

İCİNG  KREMASI
  royal icing

200 grm pudra şekeri
1 yumurta akı
birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI

Bademleri,unu,şekerleri,tarçını ve limon kabuğu rendesini bir kapta karıştırın.
Diğer tarafta yumurta aklarını katı kar kıvamına dek çırpın
Bu karışımı kuru malzemeler ile yavaşça karıştırarak bir hamur elde edin ve
stretch filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
Fırınınızı 150 C ye ısıtın,ve fırın tepsinize yağlı kağıt döşeyin...
hamuru 1 cm kalınlığında açıp,
yıldız formunda kesin...
ve fırın tepsinize yerleştirip,
10 dakika pişirin...
iyice soğuduktan sonra royal icing ile kaplayınız...
üstteki şeker tabakası kuruduktan sonra,bisküvi kutularında saklayabilirsiniz...



royal icing/kaplama şekerini hazırlamak için:

Önce yumurta akını ve limon suyunu hafif çırpın,
sonrasında pudra şekerini iki - üç aşamada katıp çırpmaya devam edin...
çırpıcı telini kaldırdığınızda kurdela halinde akan akışkan,aktığı yüzeyde yavaşça kayboluyorsa,
kıvamı tamamdır.Kremadan biraz üzerinin süsü için beyaz krema ayırın.Ayrıca kalan kremanın içine bir  damla sarı gıda boyası damlatın.Kurabiyelerin üzerine sarı kremadan sürün.
Krema torbasına ince duy ucu takıp ayırdığınız beyaz kremayı boşaltın üzerine şekillerle süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun