16 Haziran 2014 Pazartesi

ISIRGAN OTLU BAZLAMA

MALZEMELER

4 su bardağı un
1 paket pak maya
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı k. tuz
su
İç harcı için:
1 demet ısırgan otu
1 soğan
krem peyniri
1 yumurta
tuz, karabiber
Üzeri için:
tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Un,yaşmaya,sıvıyağ,tuz ve ılık su ile kulak memesi
kıvamında hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın.
Bu arada iç harcı için ısırgan otlarını elinizle koparın. İçine
doğranmış soğanı,yumurtayıtuz ve karabiberi ekleyin. yarım saat dinlendikten sonra hamuru merdane ile açabildiğiniz kadar ince açın. üzerine
biraz sıvıyağ gezdirin.Krem pynirdende sürüp ısırganlı harcı her yerine gelecek
şekilde serpin. Üzerine aynı boyda bir bazlama daha açın parmaklarınızla iyice bastırın her iki tarafını saçta pişirin Afiyet olsun