14 Haziran 2014 Cumartesi

DONUT



Malzemeler
  • 350 gr. un
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 30 gr. tereyağı ( eritilip soğutulmuş)
  • 5 gr. kuru maya
  • 20 ml. ılık su
  • 1/3 su bardağı ılık süt
  • Bir fiske tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
  1. İlk önce bir kaseye kuru mayayı, sütü, suyu ve bir yemek kaşığı şekeri  koyup 10-15 dk. mayalanmaya bırakın.
  2. Bu sırada bir karıştırma kabına un, tuz ve kalan şekeri eleyin. Ardından yumurtayı, yağı ve mayayı da ekleyip hamuru 10-15 dk. yoğurun.
  3. Hamuru ılık bir yerde ağzı kapalı bir şekilde iki katına çıkıncaya kadar ( 1 saat ) mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp yarım santim kalınlığında açıp önce büyük yuvarlakları sonrada ortasına küçük yuvarlakları çıkartın. 
  5. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizip 30 dk. da tepsi mayalanmasına bırakın.
  6. Derin bir tencerede ve bol yağda altın sarısı rengini alana kadar (2-3 dk.) kızartın
  7. üzerinin kaplaması için
  8. Royal ıcıng
Malzemeler:
2 yumurta akı ( Kesinlikle sarısı karışmayacak )
300-350 gr. Pudra Şekeri ( Kıvamı bal kıvamında olacak , kıvama göre şekeri ayarlanacak )
Hazırlanışı:
Öncelikle Yumurtanın beyazını 1 dakika kadar köpürene kadar çırpılacak.Çok kar gibi beyaz katı kıvama gelmeyecek köpük kıvamında olacak.Ardından azar azar elenmiş pudra şekeri ilave edilecek.Elenmiş olması önemli içerisinde topak kalmamalı..
Kıvamına ara sıra bakılarak şeker konulmaya devam edilir.Pudra şekerinin sonlarına doğru bakınız.300 gr.Pudra şekeri yeterli gelebilir.Yumurtanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir bu durum..
Kıvam koyu bir bal yada cıvık kek kıvamına gelince Arzuya göre gıda boyalarıyla renklendirilerek süslemelerinizde kullanılır.Beyaz Renkli Royal Icıng ‘inizden 4 parçaya ayırıp,Gıda boyasından bir kaç damla koyarak istediğiniz şekilde renklendirebilirsiniz..Donutları kapladıktan sonra istediğiniz şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder