MALZEMELER:
- 1 demet taze fesleğen veya reyhan
- 1 çay bardağı ceviz
- Yarım çay kaşığından az tuz
- 1 su bardağı kadar sıvı yağ (zeytinyağı kullanıyorum)
- 1 diş sarımsak
Pesto Sos Nasıl Yapılır?
- Fesleğenler yıkanıp kurutulur.
- Mutfak robotunun haznesine konur.
- Üzerine sarımsak, ceviz ve tuz eklenir.
- Bu aşamada biraz robottan çekiyorum.
- Sonra azar azar yağını ekliyorum.
- Yağı üzerine çıkacak kadar olduğunda robotta çekme işlemini bırakıyorum.
- Resimde gördüğünüz kavanozlara paylaştırıp buzdolabına kaldırıyorum.
- Buzdolabında 1 ay kadar durabilir.
- Bütün kış dolabınızda olsun isterseniz fazla yapıp uygun kaplara koyduktan sonra dondurucuda saklayabilirsiniz.
- Bu sosu makarnalarda, domates soslarında, salatalarda severek kullanacaksınız.
- Hatta çok sevecek her yerde kullanmak isteyeceksiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder