17 Haziran 2014 Salı

MANTARLI PATATES FIRINDA

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 200 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
  • 200 g (1 su bardağı) yoğurt
  • 1 su bardağı küçük küçük doğranmış mantar
  • 350-400 g (3 adet orta boy) patates
  •  1,5 su bardağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • YAPILIŞI
  • Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve zar büyüklüğünde küçük küpler şeklinde doğrayın. 
    Yumurtaları mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt ve sade kek karışımını ilave edip çırpmaya devam edin. Tuz, pulbiber, karabiber ve maydanozu ekleyerek 1 dakika daha çırpın. Patatesleri ,mantarıda ilave edip kaşık ile karıştırın  yağlanmış kalıba dökün 
    Fırının orta katında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
    Pişirme ayarları:
    Turbo Fırın:   160°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme Süresi:  Yaklaşık 45-50 dakika
    Fırından çıkartıp ılık veya soğuk dilimleyerek servis yapın.