Malzemeler :
Hamur için :
- 4 Su Bardağı Un (400g)
- 1 Paket PakmayaInstant Hamur Mayası (10g)
- 1 Su Bardağı Su (200ml)
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı (100ml)
- 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker (12g)
- 2 Yemek Kaşığı Tuz (3g)
- 1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi (80g)
- Fırınınızı önceden 220°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
- Ceviz içi hariç diğer tüm malzemeyi karıştırma kabına aktarın ve yoğurarak karıştırın.
- Elde ettiğiniz hamurun üzerini örtüp, oda ısısında mayalanması için 1 saat bekletin
- Mayalanan hamura ceviz içi ekleyip, tekrar yoğurun.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölüp, un serpilmiş tezgahın üzerinde yassılaştırarak şekillendirin.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alıp, üzerine çizikler attıktan sonra tekrar mayalanması için oda ısında 30 dakika bekletin.
- Önceden 220°C ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.Soğuk veya ılık servis edin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder