8 Haziran 2014 Pazar

CEVİZLİ EKMEK


Malzemeler :
Hamur için :
  • 4 Su Bardağı Un (400g)
  • 1 Paket PakmayaInstant Hamur Mayası (10g)
  • 1 Su Bardağı Su (200ml)
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı (100ml)
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker (12g)
  • 2 Yemek Kaşığı Tuz (3g)
İç Malzeme için :
  • 1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi (80g)
Hazırlanışı:
  • Fırınınızı önceden 220°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
  • Ceviz içi hariç diğer tüm malzemeyi karıştırma kabına aktarın ve yoğurarak karıştırın.
  • Elde ettiğiniz hamurun üzerini örtüp, oda ısısında mayalanması için 1 saat bekletin
  • Mayalanan hamura ceviz içi ekleyip, tekrar yoğurun.
  • Hamuru 2 eşit parçaya bölüp, un serpilmiş tezgahın üzerinde yassılaştırarak şekillendirin.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alıp, üzerine çizikler attıktan sonra tekrar mayalanması için oda ısında 30 dakika bekletin.
  • Önceden 220°C ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.Soğuk veya ılık servis edin.Afiyet olsun
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder