12 Haziran 2014 Perşembe

ÇİLEKLİ SORBET

Bu yaz aylarında en çok sevilen bizleri serinleten meyveler,meyve suları,dondurmalar ben sizlere sorbet yapımından bahsedicem  sorbet evde nasıl yapılır?
sorbet: Dondurmanın alternatifi olarak geliştirilen sorbede ne süt ne de krema vardır. Sadece su, şeker ve yaklaşık %35 meyve suyu (ya da püresi) ile hazırlanır. Çok az yağ içerdiği için kalorisi düşüktür. 2 kaşık sorbe yaklaşık 66 kalori içerir. Sodyum oranı da dondurmanın yarısı kadardır.

ÇİLEKLİ SORBET
Malzemeler:
500 gr. çilek
1 limonun suyu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
  1. Şekeri ve suyu bir tencereye      koyup karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşin altını kısın,      kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ateştenalın. Bu aşamada şurup      haline gelmiş olmalıdır. Şurubunuzu soğumaya bırakın.
  2. Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve      rondodan geçirin.
  3. Rondodan geçirilmiş ve püre      haline gelmiş çileklere hazırlamış olduğunuz şurubu ilave edin. Limon      suyunu da ekleyip karıştırın.
  4. Bütün karışımı dondurma      makinenize, eğer dondurma makineniz yoksa tercihen bir cam kaba döküp      ağzını sıkıca kapattıktan sonra buzluğa koyun ve buzlukta 2 saat bekletin.
  5. Buzluktan çıkarıp karıştırın.      Bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder