Bu yaz aylarında en çok sevilen bizleri serinleten meyveler,meyve suları,dondurmalar ben sizlere sorbet yapımından bahsedicem sorbet evde nasıl yapılır?
sorbet: Dondurmanın alternatifi olarak geliştirilen sorbede ne süt ne de krema vardır. Sadece su, şeker ve yaklaşık %35 meyve suyu (ya da püresi) ile hazırlanır. Çok az yağ içerdiği için kalorisi düşüktür. 2 kaşık sorbe yaklaşık 66 kalori içerir. Sodyum oranı da dondurmanın yarısı kadardır.
ÇİLEKLİ SORBET
Malzemeler:
500 gr. çilek
1 limonun suyu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
- Şekeri ve suyu bir tencereye koyup karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşin altını kısın, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ateştenalın. Bu aşamada şurup haline gelmiş olmalıdır. Şurubunuzu soğumaya bırakın.
- Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve rondodan geçirin.
- Rondodan geçirilmiş ve püre haline gelmiş çileklere hazırlamış olduğunuz şurubu ilave edin. Limon suyunu da ekleyip karıştırın.
- Bütün karışımı dondurma makinenize, eğer dondurma makineniz yoksa tercihen bir cam kaba döküp ağzını sıkıca kapattıktan sonra buzluğa koyun ve buzlukta 2 saat bekletin.
- Buzluktan çıkarıp karıştırın. Bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder