8 Haziran 2014 Pazar

ÇATLAK KURABİYE

Malzemeler:
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1+3/4 Su bardağı esmer şeker ( normal toz şeker kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 60 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
  • Yarım su bardağından bir parmak az süt
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz (kullanmadım)


  • Üzeri için; pudra şekeri


    Hazırlanması:

  • Tereyağı, toz şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Eritilmiş bitter çikolata ve sütü de bu karışıma ilave edip çırpın.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu beraberce ekleyerek bir kaşıkla yardımıyla karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru 3–4 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Sürenin sonunda hamurdan tatlı kaşığı ile küçük parçalar kopartın.
  • Koparttığınız parçaları elinizle yuvarlayarak pudra şekerine bulayın.
  • Yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10–15 dakika kadar pişirin.