- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1+3/4 Su bardağı esmer şeker ( normal toz şeker kullandım)
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 60 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
- Yarım su bardağından bir parmak az süt
- 3,5 su bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz (kullanmadım)
- Tereyağı, toz şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Eritilmiş bitter çikolata ve sütü de bu karışıma ilave edip çırpın.
- Un, kakao ve kabartma tozunu beraberce ekleyerek bir kaşıkla yardımıyla karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru 3–4 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Sürenin sonunda hamurdan tatlı kaşığı ile küçük parçalar kopartın.
- Koparttığınız parçaları elinizle yuvarlayarak pudra şekerine bulayın.
- Yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10–15 dakika kadar pişirin.
Üzeri için; pudra şekeri
Hazırlanması:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder