MALZEMELER
3 büyük su bardağı karpuz püresi
1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
Karpuzunuzu dilimleyin,çekirdeklerini çıkarın..Rondoda püre haline getirin..Suyla pudra şekerini 5 dakika kaynatın,soğutun..Çelik bir karıştırma kabının içerisine karpuz pürenizi,limon suyunu ve kaynattığınız şekerli suyu koyun,iyice karıştırın.Daha sonra içine metal bir kaşık koyarak dipfirize koyun.Karpuz görünümünde olması için içine karpuzun çekirdeklerinden atın.Ara ara karıştırarak 6 saat kadar dipfirizde bekletin.Ne kadar sık karıştırırsanız sorbeniz o kadar kıvamlı ve güzel olur..Donmasına müsade etmeden karıştıracaksınız..6 saatin sonunda sorbeniz hazır olur..Kıvamına gelmiş sorbenizi silikon kalıba koyup iyice dondurun.Servise hazırdır.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder