9 Haziran 2014 Pazartesi

PEYNİRLİ RULO KURABİYELER



1 su bardağı  ılık süt
1 su bardağı  ılık  su
1 su bardağı ay çiçek yağı
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı aktif maya
1 yumurta
1 yumurtanın beyazı
1 tatlı kaşığı  toz şeker
4,5 – 5,5 su bardağı elenmiş un
İçi İçin:



5 adet Murat bey Fessita Parmak Peynir

100 gr Murat bey Herban Üçgen Peynir




Üzeri için :
Yumurta Sarısı
YAPILIŞI
* Bir kaseye ılık süt, maya ve şekeri koyun, 2-3 dk mayanın kabarmasını  bekleyin.
* Yoğurma kabına un ve  maya hariç tüm malzemeyi  koyarak karıştırın.
* Maya ve 4 su bardağı unu   ekleyin, karıştırmaya devam edin.
* Bundan sonra yumuşak bir hamur elde edene  kadar  unu  azar azar  ekleyin.
* Hamuru 3 eşit parçaya bölün.
* Tezgahı unlayın. Her bir parçayı yarım santim kalınlığında açın.
* Açılan hamurun ortasına rendelenmiş  peynirleri serpin.
* Uzun kenardan sıkıca rulo yapın.
* Rulonun ortası kalın olursa elinizle oklava kullanır gibi kenarlara doğru açın.
* Bu rulo dan 2  parmak genişliğinde parçalar  kesin ve yağlı kağıt serilmiş  fırın tepsisine aralıklar bırakarak dizin
* Kalan iki hamura da aynı işlemi  uygulayın. Hepsi bitince kalıbın üzerini  streç film ile örterek 30 dakika tepsi mayasına bırakın.
* Mayalanan  çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve  180 C’ de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar  pişirin.