13 Haziran 2014 Cuma

PİZZA PİZZA

HAMURU İÇİN MALZEMELER:(2 TEPSİ PİZZA ÇIKIYOR)
yarım çay bardağı ılık süt (ocakta hafif ılıtın)
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
YAPILIŞI:yoğurma kabına unu koyun.ılık suyu,şekeri,sütü,yaş mayayı,tuzu,zeytinyağını koyun.hamuru yoğurun.üzerini kapatıp 15-20 dk.dinlendirin.
KIYMALI HARCI İÇİN:
1 adet soğan
250 g kıyma
1 adet domates(kabukları soyulmuş ve küp dilimlenmiş)
1 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça(biber-domates salçası karışık)
1,5 çay kaşığı tuz
1 er çay kaşığı karabiber,pul biber
yarım demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tencerede sıvı yağda kıymayı kavurun.kıyma suyunu salıp suyunu çekene kadar kavurun.doğranmış soğanı ekleyin.salçayı ekleyip karıştırın.sarımsak,doğranmış domates,biber,kıyılmış maydanoz,tuz ve baharatları ekleyin.5 dk.pişirin.karıştırıp ocağı kapatın.ılıyana kadar bekletin.(1 gün öncedende yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz)
KIYMALI PİZZA SOSU İÇİN MALZEMELER:
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı ketçap
1 çay kaşığı pul biber
1,5 çay kaşığı tuz
SOSUN HAZIRLANIŞI:Bir kasede bütün malzemeleri karıştırın.(pişirilmeyecek)
KIYMALI PİZZANIN HAZIRLANIŞI:yuvarlak büyük tepsiyi sıvı yağla yağlayın..elinizi sıvı yağla yağlayıp hamuru tepsiye bastırın.hamurun kenarları yüksek olsun.(resimdeki gibi).hamurunuz ince olmalıdır.nerdeyse tepsi görünecek kadar ince olsun.incecik hamur olmazsa ekmek gibi kalın bir tabanı olur.
Yaptığınız sosu kaşıkla hamura sürün.yüksek olan kenarlarına sosu değdirmeyin.Kıymalı harcıkaşıkla hamurun ortasına serpin.boşluk kalmasın.kaşığın tersiyle harcı bastırın ve düzleştirin.bastırdıkça kenarlar yükselsin. en son yüksek olan kenarlarına fırçayla zeytinyağı sürün.(kızarsın diye)..200 derece ısıtılmış fırına pizzayı koyun.kıymalı harcı pişmiş olduğu için sadece hamurunun pişmesini bekleyeceksiniz.kenarlarından ve altından piştiği belli olur.fırını açıp altının pişip pişmediğine bakın.dilimleyip servis yapın.mutlaka deneyin.büyük boy pizza değerinde bir pizza yapacaksınız.afiyet olsun…
NOT:BU HAMUR 2 TEPSİLİK.ÖLÇÜYÜ YARIYA İNDİREBİLİRSİNİZ.BU PİZZA HAMURU ÇOK BEĞENİLEN GERÇEK PİZZA HAMURU TADINDA BİR HAMUR.
HAMUR MAYALAMAYA FIRSATINIZ OLMADIĞINDA FIRINDAN 2 ADET EKMEK HAMURU ALIP YOĞURUN.AYNI ŞEKİLDE YAĞLANMIŞ TEPSİYE BASTIRIN.MAYALADIĞIMIZ HAMURUN LEZZETİ GİBİ OLMASA DA ACİL DURUMLARDA HEMEN YAPILABİLİR:)Tabiki yanında bol köpüklü ayran:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder